2016-09-02

Åpner nytt røntgensener i Sandnes og kutter ned ventetiden - Rogaland Avis 2. september 2016


Åpner nytt røntgensenter i Sandnes - kutter ventetidene.

LARSAMYRÅ: I går åpnet et flunkende nytt røntgeninstitutt på Larsamyrå i Sandnes. Det vil kutte ventetidene på røntgentjenester i hele Stavanger-regionen.

Det nye senteret drives av Unilabs, en landsdekkende privat aktør innenfor radiologiske undersøkelser med over 20 års erfaring i Norge. Unilabs Røntgen Sandnes vil utføre undersøkelser innen MR, CT, røntgen og ultralyd. Unilabs åpner det nye senteret etter å ha vunnet en anbudsrunde med Helse Vest, og vil være leverandør av røntgentjenester i regionen i minst 6 år framover.

Vi gleder oss veldig til å åpne det nye senteret, som er utstyrt med det siste innen internasjonal røntgenteknologi. Vi vil tilby et bredt utvalg tjenester innen bildediagnostiske tjenester, og står klare med et motivert team, sier Per Thomas Hemsborg, driftssjef for røntgentjenester i Unilabs, i en pressemelding.

Ventetiden for radiologiske undersøkelser har lenge vært et omstridt tema i Stavanger. Stavanger Universitetssykehus hadde i august en anslått ventetid på 9–23 uker på MR og 11 uker på CT-undersøkelser. Det nye senteret på Sandnes vil bidra til å kutte køene betraktelig, mener Hemsborg. 

Det nye senteret har to MR-maskiner og én CT-skanner, i tillegg til utstyr for vanlig røntgen og ultralyd. Vi har stor kapasitet til undersøkelser, samt et omfattende nasjonalt nettverk av radiologer til å tolke undersøkelsene. Dette vil komme ventende pasienter til gode, sier Hemsborg.Resultater