Informasjon røntgen


Ønsker du informasjon om en undersøkelse, se menyen på venstre side.

Forberedelser
Enkelte undersøkelser krever at du har forbereder deg. Det kan være å faste i en periode, drikke vann eller kontrastmiddel i forkant av undersøkelsen. Du vil få beskjed om dette når du bestiller timen, eller i timetildelingsbrevet.

Husk å ta med røntgenhenvisningen når du kommer. 

Etter røntgenundersøkelsen
Undersøkelsene blir utført av en radiograf etter retningslinjer fra radiologen som er legespesialist. Radiologen tolker bildene og sender en beskrivelse av undersøkelsen til din henviser, som igjen kontakter deg. Selve bildene sendes henviser kun ved behov. Skal du til spesialist eller det er noe som haster, kan du få med deg en CD med bilder av undersøkelsen.

Svar på bilder
I de fleste tilfeller tar det cirka en uke før svaret er klart, men dette kan variere avhengig av hva slags type undersøkelse du har gjennomgått. Med andre ord er svartidene individuelle, men felles for alle er at vi gjør det vi kan for du skal vente kortest mulig.

Bestille bilder
Bildene som blir tatt digitalt, lagres elektronisk og oppbevares i 10 år. Dersom du har behov for bildene dine kan vi brenne dem til deg på en CD.

Husk å gi beskjed om hvilke bilder du vil ha dersom du har tatt mange undersøkelser hos oss. Gi oss beskjed når du kommer så vi kan gjøre klar en CD på forhånd.

Ved sending i posten bruker vi din folkeregistrerte adresse dersom ikke annet er oppgitt.

 

Velkommen til Unilabs Røntgen!

 


Resultater